Zomerburger tortilla avocadocreme la vie est belle

May 30, 2022

Mexicaanse tortilla’s met avocadocrème, rucola, zwarte bonen en tomaten-mangosalsa

Ingrediënten voor 4 wraps:

  • Vier tortilla’s of taco’s
  • Vier handenvol rucola
  • Een bokaaltje zwarte bonen (200 gram), gespoeld en uitgelekt
  • 2 La Vie Est Belle Zomerburgers

Ingrediënten voor voor de tomatensalsa: 

  • 150 gram kerstomaatjes, in kwartjes
  • ½ mango, in kleine blokjes
  • Jalapeno, naar smaak, in ringen
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen
  • Sap van 1/2 limoen
  • 3 takjes dille, fijngehakt
  • 3 takjes koriander, fijngehakt

Ingrediënten voor voor de avocadocrème:

  • 1 avocado
  • Sap van ½ à 1 limoen
  • Chilivlokken naar smaak
  • ½ tl korianderpoeder
  • ¼ tl komijnpoeder
  • ½ teentje look

Ingrediënten voor voor de chermoula:

  • 20 gram koriander, grofgehakt
  • 10 gram platte peterselie, grofgehakt
  • 3 takjes dille, grofgehakt
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie (90 ml)
  • ¼ tl zout
  • Chilivlokken of cayennepeper naar smaak
  • Snuifje gerookt paprikapoeder



Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten van de tomatensalsa. Breng op smaak met peper en zout. 
  2. Doe alle ingrediënten van de avocadocrème in een hakmolen of cutter. Blend tot een romige dressing. Breng op smaak en voeg indien nodig wat water of olijfolie toe. 
  3. Doe alle ingrediënten van de chermoula in een hakmolen of cutter. Blend tot een vlokkerige dressing. Breng op smaak. 
  4. Bak de zomerburgers goudbruin in een pan met wat olie. 
  5. Verwarm de tortillawraps volgens de verpakking. Verdeel er de avocadocrème over, alsook de rucola en zwarte bonen. 
  6. Snij de zomerburgers in 6 of 8 stukken en verdeel deze over de wraps.
  7. Lepel de tomatensalsa over de salade en werk het geheel af met de chermoula en chilivlokken, naar smaak. 

Zomerburger tortilla avocadocreme la vie est belle

Zomerburger

De burger die ieder mens laat stralen.