sweet pickle quinoaburger kinowaburger la vie est belle

September 21, 2021

“Sweet Pickle Burger” met Kinowaburger

Ingrediënten kinowa/curry burger:

  • 1 Burgerbroodje
  • 2 eetlepels gesnipperde witloof
  • 4 schijfjes courgette
  • 1 Kinowaburger
  • Handvol krulsla
  • Handvol scheutjes
  • 2 eetlepels Curry-Bloemkool Pickles 
  • Peper, zout, (soja)boter en olijfolie


Voor 250 ml Curry-Bloemkool-Pickles:

  • 100gr kleine bloemkoolroosjes (1 cm)
  • 2 el (30 gr) zilveruitjes, gehalveerd
  • 1tl mosterd
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 1 el suiker
  • 1/2e el maïzena
  • 1 el augurk in schijfjes
  • Peper, kruidenzout, (soja)boter


Bereidingswijze kinowa/curry burger (20 min):

  1. Bak het broodje bruin & krokant in de oven of toaster.
  2. Bak het witloof aan in (soja)boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 
  3. Grill de courgette in olijfolie, met peper en zeezout. 
  4. Bak de Kinowaburger in wat olijfolie. 

Samenstelling:

  1. Leg de schijfjes courgette op het onderste broodje. Bedek met een handvol krulsla. 
  2. Dek af met de gebakken Kinowaburger. 
  3. Leg de gebakken witloof op de burger en werk af met de scheutjes.
  4. Lepel er de curry-bloemkool pickles bovenop, en sluit af met de bovenste helft van het broodje.

Bereidingswijze voor 250 ml Curry-Bloemkool-Pickles:

  1. Smelt de boter in een pan op middelmatig vuur en stoof de bloemkool en zilveruitjes een vijftal minuten aan.
  2. Voeg de mosterd, curry en kurkuma toe en laat even meebakken. 
  3. Voeg vervolgens de azijn en suiker toe. Kruid met peper en kruidenzout. Laat een aantal minuten sudderen. 
  4. Los ondertussen de maïzena op in een flinke scheut koud water. Giet deze bij de bloemkool, zet het vuur lager en roer terwijl de saus bindt. Voeg meer water toe indien de saus te dik wordt. 
  5. Haal van het vuur en voeg de schijfjes augurk toe. 
  6. Laat afkoelen, proef en kruid bij naar smaak. 


sweet pickle quinoaburger kinowaburger la vie est belle

Kinowa

De naam is noa, qui-noa.