quinoaburger pastinaakpuree la vie est belle

September 21, 2021

Gladde pastinaakpuree met salade van koolrabi, wortel, roodlof en dressing

Ingrediënten voor 2 personen:

 

  • 650 gram pastinaak
  • 1 kleine koolrabi (200 gram)
  • 1 wortel (150 gram)
  • 1 kropje roodlof (of enkele bladeren radicchio)
  • 1 groot handvol gehakte krulpeterselie
  • 1/2e eetlepel balsamicostroop
  • Graantjesmosterd
  • 1 theelepel rodewijnazijn
  • 50 gram amandelschilfers
  • 1 eetlepel sojaboter
  • Scheutje sojaroom
  • Snuif nootmuskaat
  • 2 La vie est belle Kinowaburgers
  • Olijfolie, peper en zout

Bereidingswijze (45 min):

 

1.     Verwarm de oven voor op 175° hete lucht (of 200° boven- en onderwarmte) en bedek een kleine bakplaat met bakpapier. Breng een kookpot met water aan de kook.

2.     Schil en snij de pastinaak in stukken en kook in 15 min gaar.

3.     Snijd de koolrabi, de wortel en het roodlof in julienne en voeg toe aan een grote kom, samen met de krulpeterselie.

4.     Meng in een klein kommetje de balsamicostroop met 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel graantjesmosterd en 1theelepel rodewijnazijn. Meng tot een homogene dressing en kruid flink met peper en zout. Meng de dressing met de groentejulienne. Proef en kruid bij.

5.     Meng de amandelschilfers met 2 theelepels graantjesmosterd en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met zout. Spreid het mengsel uit op de bakplaat en bak in 5 à 8 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

6.     Giet de pastinaak af, laat even uitdampen en plet tot een gladde puree. Voeg 1 eetlepel sojaboter en eenscheutje sojaroom toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

7.     Bak de burgers in enkele minuten goudbruin en warm.

8.     Serveer de pastinaakpuree in een halve cirkel. Leg de groenten en de burgers er deels overlappend naast en werk af met de amandelschilfers.

quinoaburger pastinaakpuree la vie est belle

Kinowa

De naam is noa, qui-noa.