Ingrediënten voor 4 porties:
- 1 grote venkel, de harde kern verwijderd, in parten
 - 2 à 3 rode bietjes, ongekookt, in parten
 - Een half bosje jonge wortelen, in stukken van 2 cm
 - 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
 - 250 paddenstoelen naar keuze, in stukken
 - 1 rolletje (gerookte) tempeh, in blokjes gesneden.
 - 4 La Vie Est Belle Herfstburgers
 - Een handvol hazelnoten
 - Een trosje blauwe druiven
 - Een paar takjes peterselie
 - 4 handenvol jonge spinazie
 
Ingrediënten voor de tahindressing: 
- Het loof van de jonge wortelen (vervang eventueel door wat spinazie)
 - Twee eetlepels tahin (sesampasta)
 - Zout of sojasaus naar smaak
 - Een theelepel mosterd
 - Twee takjes peterselie
 - Scheutje water en olijfolie
 - Zwarte peper 
 
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°.
 - Meng de venkel, bietjes, wortelen en bloemkool met wat olijfolie, peper en zout. Stort de groenten op een bakplaat en bak ze 20 à 30 min tot wanneer ze beetgaar en goudbruin gebakken zijn.
 - Bak ondertussen de paddenstoelen in wat olijfolie. Haal uit de pan, en doe hetzelfde met de tempeh en vervolgens met de burgers.
 - Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten in een kleine cutter of blender tot een groene saus te mixen. Proef en kruid bij naar smaak.
 - Hak de hazelnoten grof, spoel de druiven en versnipper de peterselie.
 - Snijd de gebakken burger in 6 partjes. Spoel de spinazieblaadjes.
 - Verdeel alle groenten over 4 borden.
 - Lepel er wat groene dressing overheen.
 - Werk af met de gehakte hazelnoten en peterselie.
 
.jpg)
.jpg)