Falafel Mexican open wraps la vie est belle

September 21, 2021

Bright & Beautiful Mexican Open Wraps met Mexican Falafel

Wat hebben we nodig (als voorgerecht voor 6 personen):

  • 18 Mexican Chili Cheese falafels (3 per persoon)
  • Twee handenvol rucola
  • Vene Cress (kleine zuringblaadjes)


Ingrediënten voor 6 à 8 wraps:

  • 50 gram haverbloem
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • Flinke snuif zeezout, komijn, gerookt paprikapoeder en kurkuma
  • Scheutje appelazijn
  • 250 ml water


Ingrediënten voor de mais-mango salsa:

  • 100 gram mais uit bokaal, gespoeld
  • Een halve mango (100 gr), in kleine blokjes
  • Verse chili in ringen, of chili-vlokken (naar smaak)
  • Zeezout, zwarte peper
  • Limoensap (halve limoen)
  • Handvol munt, fijngehakt


Ingrediënten voor de avocado-cashewcream:

  • 60 gram cashewnoten, een nacht geweekt
  • 1/2e avocado 
  • Sap van een halve limoen
  • Peper en zeezout
  • 2 el olijfolie
  • Teentje look
  • Paar takjes platte peterselie

Ingrediënten voor het berloumikoekje:

  • 60 gram berloumi met chili, geraspt
  • Komijnpoeder


    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 180° en bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Verdeel de geraspte berloumi in 6 “koekjes” op de bakplaat en strooi er wat komijnpoeder overheen. 
    3. Bak de koekjes in de oven tot wanneer de randen bruin en krokant zijn. Laat wat afkoelen, dan zal ook de binnenkant krokant worden.
    4. Meng ondertussen de ingrediënten voor de wraps. Laat 10 minuten rusten.
    5. Meng alle ingrediënten voor de mango-salsa in een kom. Zet opzij.
    6. Blend de ingrediënten voor de cashewcream. Voeg zoveel water toe als nodig is om het gemakkelijk te blenden tot een dikke crème. Proef en kruid bij.
    7. Bak dunne kleine wraps (10 cm diameter), in een antikleefpan. Gebruik indien nodig wat olijfolie. Is je deeg te dik? Voeg wat extra water toe.
    8. Bak de falafels nadien warm & krokant in dezelfde pan, met wat olijfolie. 
    9. Leg op elk bord een lauwe wrap en lepel er wat cashewcream over. Verdeel de rucola, mango-mais salsa en de falafels over de wraps. Werk af met een berloumikoekje, limoenzeste, chili(vlokken) naar smaak en blaadjes vene cress, munt en platte peterselie.

    Falafel Mexican open wraps la vie est belle

    Mexican Falafel

    De falafel met een sombrero. Mopje, het is met grillkaas en jalapeño.