La vie est belle
burgers en producten
100% biologisch vegetarisch
200% uit het hart
100% biologisch vegetarisch, 200% uit het hart

La vie est belle steunt uniek duurzaam Belgisch sojaproject

La vie est belle steunt uniek duurzaam Belgisch sojaproject

Vier nieuwe producten met 100 procent lokaal geteelde biologische soja, dit wordt het eindresultaat van een uniek project waar La vie est belle een essentiële schakel in vormt. Van onderzoek tot landbouw, van verwerking tot retail, dit unieke project bundelt werkelijk alle actoren van de voedingssector in één gedurfd en ambitieus Belgisch project.

 

Boer Simon
Landbouwer Simon Colembie uit het Oost-Vlaamse Kruishoutem werd bereid gevonden om de eerste hectare biologische soja in ons land in te zaaien. Hij baat samen met zijn vader een akkerbouwbedrijf uit dat op 50 hectare spelt, tarwe, aardappelen, bonen, maïs, grasklaver en voederbieten produceert.
 
ILVO & Inagro
Aangezien soja op Belgische bodem onontgonnen terrein is, krijgt het landbouwteam teeltondersteuning van onderzoekers van ILVO en Inagro. Soja is bijzonder waardevol in de vruchtafwisseling. Het gewas haalt stikstof uit de lucht en capteert die in de grond. In de bioteelt, waar kunstmeststoffen niet kunnen gebruikt worden en alternatieve, organische meststoffen duur kostten, betekent dit een enorme meerwaarde.
 
La vie est belle & BioPlanet (Colruyt Group)
Eens geoogst gaan de sojaboontjes naar La vie est belle. Het bedrijf is de ideale projectpartner om de grondstoffen te gaan verwerken tot sojaburgers en -spreads. De totaliteit van de sojabonen wordt in vier producten verwerkt, die vanaf volgend voorjaar via de Bio-Planetwinkels aan de consumenten zullen worden aangeboden. 
Een pioniersproject van korteketen en duurzame vegetarische voedselproductie!
 

Partners: ILVO - www.ilvo.vlaanderen.be, Inagro - www.inagro.be, Agriculteur Simon Colembie, La vie est belle, Colruyt et BioPlanet - www.colruytgroup.com