La vie est belle
burgers en producten
100% biologisch vegetarisch
200% uit het hart
100% biologisch vegetarisch, 200% uit het hart

Kansen geven, ook aan mensen die het moeilijker hebben

Kansen geven, ook aan mensen die het moeilijker hebben

Jobcentrum is een trouwe partner van La vie est belle. Onlangs vierde de organisatie de 10e verjaardag van hun begeleidingsprogramma ‘Op stap’. De ideale aanleiding om de visie van La vie est belle op duurzaam en sociaal ondernemen even in de kijker te zetten.

Jobcentrum is een organisatie die werkzoekenden met een beperking en personen met verminderde kansen op de arbeidsmarkt, maatschappelijk en sociaal wil integreren. Volgens de filosofie van JC is werk de ideale kapstok om mensen kansen te geven om zichzelf te ontwikkelen. De organisatie werkt voor deze kwetsbare doelgroep trajecten van opleiding en begeleiding uit in functie van een langdurige tewerkstelling in het normaal economisch circuit.
 

Het programma ‘Op Stap’ richt zich specifiek tot werkzoekenden met een psychische kwetsbaarheid en heeft als doel deze mensen een kans te geven in het reguliere arbeidscircuit. La vie est belle startte jaren geleden al een samenwerking met JC. Zaakvoerder Stefaan Deraeve was dan ook aanwezig tijdens de viering van 10 jaar ‘Op Stap’.

Aan de hand van een kort interview met zaakvoerder Stefaan Deraeve leer je de filosofie van La vie est belle betreft sociaal ondernemen kennen. Lees het interview op onze blog